Snorkeskinne og søvnapnøskinne

Føler du dig ofte uoplagt, træt og mangler energi til at komme igennem dagen? Så har du måske behov for at få det undersøgt.

Mange er slet ikke klar over, at de kan have et problem med snorken, når de sover. Du bør derfor være opmærksom, hvis du ofte føler dig uoplagt, har koncentrationsbesvær og hukommelsesproblemer, er træt og lettere irritabel igennem dagen og har lyst til søde sager. Et første skridt på vejen til at finde ud af, om du får den nødvendige hvile og den gode nattesøvn kunne være at spørge din partner, om du holder vedkommende vågen om natten.  Hvis du ikke har en partner, kan du downloade en app SNORELAB som registrerer din snorken på din smartphone.  Ved snorken opstår der vibrationer i den øvre luftvej, når vejret trækkes ind, det skaber støj bagtil i svælget. Faktisk snorker op imod en fjerdedel af alle danskere regelmæssigt og nogle i en sådan grad, at det ligefrem er farligt og skadeligt for helbredet i de tilfælde kaldes det søvnapnø.

Hvad er søvnapnø?

Søvnapnø er en sygdom, hvor der under søvnen gentagne gange opstår vejrtrækningspauser af kortere eller længere varighed. Når hjernen kortvarigt ”vågner” i den proces, bliver vejrtrækningen genetableret, men det er en meget alvorlig tilstand for kroppen, når hjernen ikke får ilt nok.

Dermed er søvnapnø ikke blot en generende tilstand, der fører til utallige opvågninger i løbet af natten på grund af manglende ilt til hjernen, men også decideret farligt. Det er derfor vigtigt, at sygdommen opdages i tide, da den derudover er forbundet med øget risiko for at udvikle diabetes, få hjertekarsygdomme og blive overvægtig. Mellem 30- 50% af de personer der snorker regelmæssigt, lider af søvnapnø.

Din læge kan henvise dig til en søvnklinik, hvis du har mistanke om, at du lider af søvnapnø.

For at komme snorken til livs findes der heldigvis flere løsninger – det kan være, at du skal bruge en snorkeskinne eller en sovemaske (også kaldet en CPAP-maske).

Har du behov for en snorkeskinne eller en søvnapnøskinne? Eller søger du den rigtige rådgivning herom? Så bestil tid hos Furesø Tandlægerne – vi glæder os til at høre fra dig!

Hvad er en snorkeskinne?

Med en snorkeskinne kan du på en let og effektiv måde sikre dig og din partner en god nattesøvn. Snorkeskinnen forbedrer ikke blot din livskvalitet, men styrker også dit helbred, da din søvn bliver bedre.

I tillæg hertil oplever mange, at snorkeskinnen eller en apnøskinne er et godt alternativ til CPAP-masken, idet den er meget mere bekvem og simpel at anvende. Afhængig af om du har søvnapnø og i hvor svær grad, vil en apnøskinne som regel være effektiv, men i meget svære tilfælde kan en CPAP maske være bedst. Det vigtigste er, at du bliver behandlet for din apnø og du bruger enten apnøskinnen eller en CPAP.

Vi tilpasser altid din skinne individuelt

Hos Furesø Tandlægerne har vi stor erfaring i og succes med at fremstille snorke- og apnøskinner. Skinnen fremstilles individuelt og fungerer ved, at den skyder underkæben frem, så du får fri passage til luftvejene og dermed mere luft ind i munden og svælget; på den måde bliver din vejrtrækning regelmæssig.

Det bevirker, at du får en mere rolig og uafbrudt søvn, der både er til gavn for dig og dine omgivelser. Du kan forvente, at din snorke- eller apnøskinne holder i mange år eventuelt med nogle småjusteringer og tilpasninger undervejs i forløbet. En anden gevinst ved skinnen er, at den forhindrer, at du skærer tænder. Kontakt os i dag og hør mere!

SomnoMed®-skinnens virkning, som vi hos Furesø Tandlægerne bruger, er videnskabeligt dokumenteret.
Vi samarbejder desuden med Dansk Søvnapnø Forening.

Hvad er en sovemaske (CPAP-maske)?

Den traditionelle behandling for søvnapnø er en CPAP-maske (sovemaske). CPAP står for continuous-positive-airway-pressure, der oversat til dansk betyder konstant positivt lufttryk. Masken er tilsluttet iltudstyr, som man skal sove med.

En del brugere oplever dog, at masken er et besværligt og generende indgreb i deres privatliv, idet det ofte også er til gene for partneren at sove ved siden af en person, der bruger masken. Dertil kommer, at det er besværligt at have masken med på rejse og kræver adgang til en stikkontakt.

Kontakt Furesø Tandlægerne og hør mere om snorkeskinnen og søvnapnøskinnen.

Hos Furesø Tandlægerne står vi klar til at hjælpe dig med dine søvngener – så kontakt os i dag og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.