Krone – og brobehandling

Har du en knækket eller beskadiget svag tand, kan den repareres og bevares med en krone- og brobehandling.

Du kan få udført krone- og brobehandling hos Furesø Tandlægerne

Hos Furesø Tandlægerne har vi rigtig mange års erfaring med at hjælpe patienter med at få den rigtige krone- og brobehandling – du kan kontakte os her for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Hvad er en krone?

En krone er en type tandrestaurering, der omslutter hele tanden og anvendes, når en tand er beskadiget eller svækket. Det kan være nødvendigt at få en krone, hvis tanden har en defekt, der ikke kan repareres med en fyldning. Kronen placeres over den eksisterende tand, hvilket styrker og beskytter tanden mod yderligere skade.

En krone til beskadiget tand

Hos Furesø Tandlægerne vil vi normalt anbefale en krone, hvis tanden er alvorligt beskadiget eller svækket. Det kan for eksempel være efter en rodbehandling, hvis der er en kraftig revne i tanden eller hvis tanden er knækket. Behandles tanden ikke med en krone, kan den yderligere svækkes og i værste fald gå tabt og mistes.

Det er vigtigt at opretholde en god mundhygiejne efter at have fået en krone – tanden kan nemlig stadig blive påvirket af caries og infektioner. Derfor anbefaler vi altid, at du vedligeholder dine tænders sundhed og besøger os regelmæssigt for at vi kan tilse både kronen og dine naturlige tænder.

Hvad er en bro?

En bro er en type tanderstatning, der anvendes til at erstatte mistede tænder. Den består af et antal kunstige tænder, der er fastgjort til de tilstødende naturlige tænder.

Når en person mister én eller flere tænder, kan dette påvirke både udseendet og evnen til at tygge og tale ordentligt. Heldigvis kan vi hos Furesø Tandlægerne meget ofte erstatte mistede tænder ved hjælp af forskellige tanderstatninger såsom en bro eller et implantat. Broen er normalt fremstillet af keramik eller en kombination af metal og keramisk materiale, og vi tilpasser den altid til din naturlige tandfarve.

En bro kan have begrænsninger

Selvom broer kan være en god løsning for at erstatte mistede tænder, er der dog grænser for, hvor mange tænder en bro kan erstatte. En lang bro kræver flere naturlige tænder til at bære den, og det kan begrænse mulighederne for at erstatte mistede tænder. Når en bro er fastgjort på de tilstødende naturlige tænder, vil den hurtigt komme til at føles som dine egne tænder, og du vil kunne tygge og tale som normalt. Broer kan også være en god måde at forbedre udseendet af dine tænder på og give dig et smukt smil.

Hos Furesø Tandlægerne får du altid den helt rigtige hjælp så du kan få den rette behandling, hvis du har behov for en ny tanderstatning herunder en bro. Kontakt os gerne for at høre mere.

Få din krone- eller brobehandling hos Furesø Tandlægerne

Står du og skal benytte en tandlæge til at kigge på dine behov for krone- og brobehandling? Så står vi hos Furesø Tandlægerne klar til at hjælpe dig!

Hos os skaber vi trygge rammer og finder den helt rigtige løsning, der skaber det bedste resultat og det flotteste og sundeste smil. Du kan bestille en tid til krone- og brobehandling her.