Behandling af parodontose

Hos Furesø Tandlægerne tilbyder vi behandling af parodontose til dig med behov for behandling.

Vi har behandlet parodontose i mange år og ved derfor, hvad der skal til for at forhindre sygdommen i at udvikle sig.

Har du behov for behandling af parodontose? Så er du meget velkommen til at bestille en tid hos os – alternativt kan du kontakte os her, såfremt du har spørgsmål.

Hvad er parodontose?

Parodontose, også kendt som parodontitis eller tandkødsbetændelse, er en betændelse i tandkødet og knoglen, der påvirker vævet omkring tænderne og kan føre til tab af tænder, hvis det ikke behandles.

Sygdommen opstår, når plak, en klæbrig film af bakterier og madrester, ikke fjernes regelmæssigt fra tænderne og tandkødet. Over tid kan plak forårsage irritation og betændelse i tandkødet og knoglevævet omkring tænderne, hvilket kan resultere i parodontitis, hvor vævet bløder og danner lommer omkring tænderne.

Hvordan undgår man parodontose?

Det er vigtigt at opretholde god mundhygiejne og regelmæssigt besøge tandlægen for at forebygge parodontose. Ubehandlet kan parodontitis føre til tab af tænder og knogletab i kæben – det er altså, en alvorlig betændelse, som man bør gøre noget ved.

Parodontose lever ofte sit eget stille liv

Parodontose giver sjældent symptomer, før det er alvorligt og behandling af parodontose bliver nødvendigt. Det er derfor rigtig vigtigt, at man som tandlæge holder særligt øje med tegn på begyndende parodontose så tidligt som muligt – og hvis det er nødvendigt sikrer, at patienten kommer i behandling for parodontose hurtigst muligt.

Der er flere faktorer, som kan øge risikoen for parodontose: Stigende alder, rygning og diabetes er i sig selv risikofaktorer og derfor holder vi særligt øje med tidlige begyndende tegn på parodontose hos patienter under de kategorier.

Det er vigtigt at få behandlet parodontose især hvis du har hjerte-karsygdom.

Generelt er vi hos Furesø Tandlægerne meget opmærksomme på at holde øje med tegn på begyndende parodontose, når du kommer til dine regelmæssige forebyggende tandeftersyn – ligesom vi giver dig gode råd om, hvad du selv kan gøre for at forhindre, at parodontose opstår.

Har du spørgsmål om behandling af parodontose? Så er du velkommen til at kontakte os!

Vi gør noget ved parodontose og har stor erfaring i at bremse sygdommen

Ubehandlet tandkødsbetændelse kan føre til sygdom omkring tanden og i tandkødet, hvilket kan medføre, at din tand bliver løs og i værste fald mistes. Derfor er parodontose noget, vi tager meget alvorligt – og vi gør en indsats for at fange det så tidligt som muligt og hjælper dig til at få den rigtige vejledning i god mundhygiejne, så du mindsker risikoen så meget som muligt.

Bestil tid til behandling af parodontose hos Furesø Tandlægerne

Du er meget velkommen til at bestille tid hos os lige her, hvis du søger behandling for parodontose – eller hvis du blot ønsker et alment tandeftersyn, der kan afklare, om du har behov for yderligere behandling.